Kunst uit de bocht

Sponsors

Waar klein groot in kan zijn

Vier jaar geleden zijn een stel enthousiastelingen begonnen met een Montmartre aan de Zaan “Kunst uit de bocht”. Het eerste jaar als ode aan Monet, de Franse Bourgondiër die kunst en business al aan elkaar verbond, een netwerker pur sang. 

De marktkramen die langs de Zaan staan waar amateurs, professionals en galeries een plek vinden. De winkeliers die een plek in hun etalage in ruimde voor de Zaanse kunst. Ieder jaar is er plek voor nieuwkomers, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en natuurlijk de kinderen.

Het was een uitdaging om tussen de twee lockdowns de markt te organiseren maar de meerwaarde die die markt heeft gebracht maakt dat we ieder jaar de schouders er weer onder zetten.

De kunst uit de bocht is een soort Montmartre die een verbinding brengt tussen de pro’s en amateurs, het publiek laat kennismaken met diverse vormen van kunst langs de Zaan met vrolijke muziek.

Een tweede evenement dat we dit jaar voor de derde keer organiseren is het evenement Tegendraads uit de Bocht. Het is een evenement over textiel. Van schaap naar draad. Voroge jaar hebben in het kader van dit evenement het Tweede Kamerlid Songul Mutluer gekleed voor Prinsjesdag. De voor haar gemaakte kleding ( jurk, tas en hoofddeksel) zijn na Prinsjesdag geveild. De opbrengst van deze veiling is gegeven aan de Oekraïense Club in Zaandam.  Het lijkt ons een mooi idee om hier een jaarlijks terugkerend actie van te maken, waarbij het doel wel steeds opnieuw wordt bepaald.

De dag begint om 10:30 uur en eindigt rond 16:30 uur.

Een nieuw evenement in het oktober dat we dit jaar (2024) gaan toevoegen is Wijnen uit de Bocht. Nader info volgt, maar zet het alvast in uw agenda: 25 oktober, afspraak tussen 19:00 – 21:30- Wijnen uit de Bocht Wormerveer, want dat wil u echt niet missen.

We zijn heel dankbaar dat de gemeente Zaanstad, een aantal ondernemers in de Zaanbocht  en het Gerrit Blaauwfonds ons hebben gesteund. Maar of dat ieder jaar lukt?  Nieuwe sponsoren zijn dan ook zeer welkom. 

Schrijf je nu in als sponsor

Na ontvangst van uw aanmelding nemen we contact met u op.

Inschrijfformulier

    Pakket
    ZilverGoudPlatinum

    Sponsors

    Brand Name
    Dorpen in Frankrijk