Schilderskring Zaanstreek Noord

Kunstmarkt

Naam: Schilderskring Zaanstreek Noord
Kunstvorm: Schilderen/tekenen
Website:

De Schilderskring Zaanstreek Noord is een kleine groep van enthousiaste amateurschilders die wekelijks bijeenkomen. Het leuke van deze groep mensen is dat ze zo verschillend zijn en dus ook een heel divers palet laten zien. Ze laten zich inspireren door de oude meesters, bezoekjes aan musea, lezen van kunstboeken, de natuur, of geschikte afbeeldingen op het internet.

Daarnaast worden familieleden en vrienden graag afgebeeld. Ook zie je het gebruik van diverse technieken terug in deze groep. Zo worden aquarel, olieverf, potlood, pastel en acrylverf allemaal gebruikt. De beeldvorming is hierdoor enorm divers; van intuïtief en abstract, tot impressionistisch en realistisch.

Het is een enthousiaste groep, en het sociale aspect is heel belangrijk voor ze. Ze steunen en helpen elkaar door advies- en schildertips te geven, maar de gezelligheid tijdens de wekelijkse bijeenkomsten blijft het belangrijkste. Laat u verrassen door deze kleine Schilderskring van enthousiaste amateurkunstenaars in het Weefhuis!