Marjon de Waal

Kunstmarkt

Naam: Marjon de Waal
Kunstvorm: Naaldvilten elfjes, vogels en andere dieren
Website:

Een aantal jaren geleden kwam Marjon de Waal, na het volgen van een workshop, in de ban van het naaldvilten, een bezigheid die mooi aansloot bij haar andere hobbyÅ› breien en werken met kralen. Na het volgen van verschillende workshops, online tutorials en het experimenteren met verschillende technieken heeft ze haar draai steeds meer gevonden.Haar figuren worden opgebouwd uit lont- en vlieswol. Daarbij gebruikt zij graag gerecyclede materialen als kralen en andere onderdelen uit de kringloopwinkel om haar figuren net dat extra accent te geven.

Marjon heeft zich langere tijd vooral beziggehouden met het maken van vrouwfiguren, nu richt zij zich daarnaast ook op het maken van dieren waarbij ze een enkele keer gebruikmaakt van een frame van ijzerdraad en maakt zij mooie dubbelzijdige kaarten met een kunstwerkje van vilt op de voorkant.

Het mooie werk van Marjon is een aantal keer per jaar te vinden op een kunstmarkt, [een deel van] haar werk is het hele jaar door te zien en te koop bij Conceptstore de Pear Tree in Wormerveer.