Mario van Miert

Kunstmarkt

Naam: Mario van Miert
Kunstvorm: tekenen en schilder
Mario is een 49-jarige geboren en getogen Amsterdammer, maar woont inmiddels alweer zo’n 10 jaar in Zaandam. Hij komt uit een kunstzinnig gezin waardoor hij al jong met diverse vormen van kunst en technieken in aanraking kwam. Zijn vader was graficus en Mario heeft daardoor dezelfde interesse ontwikkeld en heeft hij ook het grafisch lyceum gedaan.
Toen hij van school kwam was er geen werk in het vak te vinden en daardoor is hij in de horeca terecht gekomen waar hij als gastheer in diverse hotels en restaurants gewerkt heeft.
Toen zijn zoon 14 jaar geleden geboren werd, moest hij al vrij snel stoppen met werken omdat zijn zoon autistisch en verstandelijk beperkt bleek en hij na een paar maanden ook nog min of meer alleenstaande ouder werd. Op dit moment is hij dus mantelzorger voor zijn zoon en voor zijn vrouw.
Toch is hij zich blijven ontwikkelen. Mag hij zichzelf autodidact noemen? Hij weet het niet. Hij heeft weliswaar geen kunstacademie gedaan, maar wel veel technieken geleerd tijdens zijn grafische opleiding en ook van huis uit de nodige kennis mee gekregen. Daardoor kan hij ook niet zeggen “ik heb mezelf alles aangeleerd”
Hij ziet zichzelf, ondanks zijn leeftijd, als nieuwkomer en wil proberen naast zijn taak als mantelzorger ook (semi) professioneel met zijn kunst verder te gaan. Hij werkt voornamelijk met kleurpotlood en inkt op papier maar sinds kort ook met aquarel.
Zijn werk omschrijven vindt hij lastig. Hij denkt zelf dat surrealistisch en grafisch van tijd tot tijd de lading waarschijnlijk het beste dekt, maar hij laat het graag aan u over. Hij is erg benieuwd naar uw reactie.