Dance of the Brushes (Norbèrt van Halderen & Sharon Schoof)

Kunstmarkt

Naam: Dance of the Brushes (Norbèrt van Halderen & Sharon Schoof)
Kunstvorm: Japanse inkt kunst
Website:

Norbèrt heeft in verschillende plaatsen in Japan verbleven en gewerkt en heeft zijn kennis en ervaring opgedaan in de samenwerking met de Japanse inkttekenaars in Osaka, Kyoto en Tokyo. Hij beoefent sinds vele jaren de Japanse kunst en zijn creaties brengen de oude Edo stijl tot leven. Hij werkt het liefst met de traditionele penselen en maakt een groot deel van de inkt uit planten en natuurlijke bronnen. Daarmee brengt hij de kleurrijke kunst van het verleden in beeld. Door zijn ervaring, brede kennis van materiaal en zijn bijzondere gevoel voor creatie is hij een echte ‘Japanese Ink Painter’.

Sharon, gepassioneerd imker, leeft dicht bij kunst en de schoonheid van de natuur. Toen zij de Japanse kunst leerde kennen opende zich de tweede natuur in haar. De inktkunstenaars van het verleden zijn haar onderwijzers geworden. Zij heeft inmiddels haar eigen stijl ontwikkeld en past met oog voor detail haar kunst toe op de traditionele Japanse verbeelding. Het is een plezier te mogen creëren, terwijl de penselen over het papier dansen. Sharon is een ware ‘Ukiyo-e artist’ geworden.

Norbèrt en Sharon werken samen onder de naam Dance of the Brushes waar zij tijdens diverse exposities Japanse inkt kunst hebben getoond

 

.